Clubkampioenschap 2017

12 maart 2017

Op zaterdag 11 maart 2017 werd het clubkampioenschap van TTC VTB Hoeilaart gespeeld. 25 leden deden mee aan deze jaarlijkse hoogdag van het Hoeilaartse tafeltennis.
De 14 ingeschreven volwassenen werden onderverdeeld in 4 poules: 2 van 3 en 2 van 4 (allen speelde met voorgift.)
De eerste twee van elke poule gingen door naar de 1/8 finale.
De aanpassing van het voorgift systeem leverde matchen op het scherpst van de snee. Na vele spannende sets en enkele fantastische punten werd de finale gespeeld tussen Stijn en Bram.
Bram, geholpen door het nieuwe voorgift systeem, ging zonder complexen van start en won de eerste set. Stijn verweerde zich goed maar de voorgift van 3 punten bleek moeilijk overbrugbaar.
Het publiek genoot van enkele spectaculaire balwisselingen maar na 4 sets moet Stijn zijn meerder herkennen in Bram.
Proficiat Bram!

20170311_172534

Ook dit jaar hebben onze opkomend talent Tom en Samuel laten zien dat ze elk jaar weer sterker worden, ze verdienen dan ook een pluim voor hun prima inzet in volwassen competitie!

Jeugdclubkampioenschap
Sinds het seizoen 2013-2014 is het aantal jeugdspelers bijna verdrievoudigd naar 21 spelers!
Dit jaar speelde maar liefst 11 enthousiaste jeugdspelers speelde in 2 poules hun eigen clubkampioenschap. Voor sommigen was het hun eerste tornooi-ervaring anderen hadden al wat meer ervaring.
De jeugdspelers konden de aangeleerde technieken lieten zien aan de talrijk aanwezige supporters/ouders. Ook de trainers zagen dat de trainingsinspanningen hun vruchten begonnen af te werpen.
Na mooie punten en druk bevochte wedstrijden werden de poules gewonnen door Gianluca (winnaar van vorig jaar) en Aiden (eerste jaars). Beide wonnen al hun wedstrijden (!) en moesten in de finale uitmaken wie Jeugdkampioen werd.

2122017193744

Gianluca won de wedstrijd uiteindelijk in 3 sets en werd zo een verdiende Jeugdkampioen! Proficiat aan jullie beide en alle deelnemende jeugdspelers!