VTB met 9 aanwezig op provinciaal kampioenschap

6 maart 2018

Het Provinciaal Kampioenschap voor de NG-F-E-D-C reeksen werd gespeeld op zondag 04 maart in de Sporthal van Hurricane te Wemmel. VTB-Hoeilaart was goed vertegenwoordigd met 9 spelers. Jean-Christophe en Raf speelden in de F reeks, Sam, Gilles, Yannis, Som, Gianluca en Guy in de NG reeks en Pojo kwam later om in de D reeks deel te nemen.

In de NG reeks werd er in 2 poules gespeeld. Sam, Yannis en Guy kwamen in de eerste poule uit, die werd gewonnen door Bram, een talentvolle jonge speler van Dilbeek TTC. Dankzij een welverdiende winst van Sam tegen Guy werd Sam tweede in zijn poule en mocht hij door naar de halve finale. In de tweede poule kwamen Som, Gianluca en Gilles uit tegen Kim Willems (Tijl Grimbergen) en Lancri Kayleigh (St Veroon). In een aantal fel bevochten wedstrijden moesten onze spelers uiteindelijk het onderspit delven, maar niet zonder eerst het beste van zichzelf te hebben gegeven. Bij onze jongsten maakte Gilles indruk met zeer mooie topspins en smashes tegen Kim, en Gianluca dwong tegen Kim zelfs een set af. Dixit Kim, was zijn winst in die match vooral dankzij zijn langere armen en benen. In zijn halve finale hield Sam goed stand tegen Kim, maar uiteindelijk moest hij toch de duimen leggen, waarna Bram de finale van Kim won.

In de F reeks kwamen Raf en Jean-Christophe in één poule uit tegen ondermeer Roberto Milano (Euroclub) en Lynn Vanhoudt (St Veroon). Ook daar waren sommige wedstrijden felbevochten, met ondermeer een belle van Jean-Christophe tegen Christian van den Brant (TTG Mollem). Raf’s wedstrijd tegen Roberto was er eentje voor de fair play beker, met twee herspeelde beslissende ballen. Na aandringen van Roberto, werd een door hem gewonnen matchpunt op 10-9 (2-1) herspeeld, waarna Raf de belle nog afdwong. En in die belle werd op aangeven van Raf een door hem gewonnen matchpunt herspeeld wegens twee-ballen, waarna hij uiteindelijk de set en match toch nog zou prijsgeven. Raf, die nu goed opgewarmd was, verloor in de daaropvolgende match in nipte sets van Lynn, met schitterend verdedigend werk tegen Lynn’s smashes, die de F reeks won.

Al bij al, een zeer fijne dag met een pak mooi tafeltennis. Een welgemeende proficiat aan al onze deelnemers!