Clubkampioenschap 2018

29 maart 2018

Op zaterdag 24 maart 2018 werd het clubkampioenschap van TTC VTB Hoeilaart gespeeld. 30 leden deden mee aan deze jaarlijkse hoogdag van het Hoeilaartse tafeltennis.

De 20 ingeschreven volwassenen werden onderverdeeld in 4 poules van 5 spelers (allen speelde met voorgift.)

De eerste twee van elke poule gingen door naar de 1/4 finale.

Ook dit jaar leverde de aanpassing van het voorgift systeem matchen op het scherpst van de snee. Na vele spannende sets en enkele fantastische punten werd de finale gespeeld tussen Bram en Yoran.

Bram, kon dankzij het nieuwe voorgift systeem pittig weerwerk bieden tegen Yoran. De sets gingen heen en weer waardoor een belle de beslissing moest brengen. Het publiek genoot nog van enkele spectaculaire balwisselingen maar na 5 sets moest Bram zijn titel afgeven aan Yoran.

Proficiat Yoran!

20180324_182845

Ook dit jaar hebben onze opkomend talent Tom en Samuel laten zien dat ze elk jaar weer sterker worden (volgend jaar 1/4 finale ?), ze verdienen dan ook een pluim voor hun prima inzet in volwassen competitie!

Jeugdclubkampioenschap

Ook dit seizoen kende de club een stijging van het aantal jeugdspelers, naar maar liefst 25!

Met de uitreiking van een zilveren Sport-i-label heeft de Sporta federatie onze waardevolle jeugdwerking bevestigd.

Dit jaar speelde maar liefst 10 enthousiaste jeugdspelers in 2 poules hun eigen clubkampioenschap. Voor sommigen was het hun eerste tornooi-ervaring anderen hadden al wat meer ervaring.

De jeugdspelers konden de aangeleerde technieken lieten zien aan de talrijk aanwezige supporters/ouders. Ook de trainers zagen dat de trainingsinspanningen hun vruchten begonnen af te werpen.

Na mooie punten en druk bevochte wedstrijden waren er 4 spelers die er bovenuit staken: Gianluca (winnaar van de vorig 2 edities jaar), Aiden (verliezend finalist van vorig jaar), Audrey en Som. De halve finales waren Gianluca vs Audrey en Aidan vs Som Na druk bevochten sets kon Gianluca en Som zich voor de finale plaatsen. Som leek klaar om jeugdkampioen 2018 te worden en won de eerste 2 sets. Als een echte kampioen vocht Gianluca zich in de volgende 2 sets terug in de wedstrijd. Een beslissende 5 set moest de beslissing brengen. Som ging het best van start maar viel stil in het midden van de set, Gianluca zag zijn kans schoon om voor een derde keer op rij jeugdkampioen te worden!

Proficiat Gianluca!

20180324_175840

Het Bestuur wenst iedereen te bedanken die heeft deelgenomen aan het clubkampioenschap of aan de organisatie ervan.